Een functionele raamdecoratie is het vouwgordijn  

Gordijnen dienen om ervoor te zorgen dat je geen inkijk meer zal hebben wanneer je de gordijnen dicht doet. De gordijnen moeten niet alleen mooi zijn maar ook de functie hebben om te kunnen verduisteren en privé te kunnen zitten. Er worden voor het raam tegenwoordig veel verschillende manieren gebruikt om verduistering tot stand te brengen. Zo worden er jaloezieën gebruikt. Daarna kwamen de rolgordijnen in beeld. Vervolgens werden de vouwgordijnen gebruikt en de duo-rolgordijnen.

De jaloezieën

Zij worden tegenwoordig steeds minder toegepast. Dat komt vooral omdat ze ook na een bepaalde tijd schoongemaakt moeten worden en dat dan wel, lamel voor lamel. Dat is een zeer tijdrovend werk. Ze hebben ook een groot voordeel dat ze gemakkelijk te bedienen en op te hangen zijn. Voor mooie houten jaloezieën kun je terecht bij Mijnraamdecoratie.nl.

De rolgordijnen

Zij zijn zeer lang veel toegepast. Door een simpele trekbeweging kan men hiermee het raam afsluiten. De stof waarvan het gordijn gemaakt wordt kan van een gewone stof zijn of een synthetische. Een kunststof rolgordijn wordt nog wel vaak in een badkamer gebruikt. Je hebt geen last van inkijk en het kan tegen het vocht.

Het duo-rolgordijn

Dit zijn in principe twee rolgordijnen die over elkaar geschoven kunnen worden. De eerste is lichtdoorlatend maar zorgt er ook al wel voor dat men praktisch niet naar binnen kan kijken. De tweede laag is een niet lichtdoorlatende stof die je voor de andere kan schuiven. Je zal dan helemaal geen inkijk meer hebben.Vouwgordijnen
Met een vouwgordijn kun je de lichtinval zelf bepalen door simpelweg het vouwgordijn naar beneden te laten zakken. Er zijn zeer veel verschillende soorten vouwgordijnen die ook voor verduistering kunnen worden gebruikt. Het vouwgordijn is niet alleen goed voor een mooie decoratie maar is daarbij ook erg funtioneel. Het is ook van groot belang dat je de vouwgordijnen op maat kunt bestellen op de website van Mijnraamdecoratie.nl. Wanneer je de website bezoekt dan zal je zien dat de keus zeer groot is. Indien je daar vouwgordijnen besteld dan zal men dat snel aan huis afleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>